Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Αθλητική Προετοιμασία Μαθητών: Πότε πρέπει να ξεκινήσω;

ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ;
Είναι μία ερώτηση που μας κάνουν συχνά οι υποψήφιοι των σχολών του Τ.Ε.Φ.Α.Α., των Σ.Σ.Ε. κλπ. και καλούμαστε να απαντήσουμε με γνώμονα φυσικά το καλό του υποψηφίου. Η απάντηση έχει πολλά σκέλη και σίγουρα δε μπορεί να παρθεί στο πόδι. Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο/η υποψήφιος/α είναι να κλείσει ένα ραντεβού με τους υπεύθυνους, οι οποίοι μέσα από συζήτηση και συγκεκριμένα ερωτήματα θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το αθλητικό ιστορικό, η φυσική κατάσταση, ο ετήσιος προγραμματισμός και οι  στόχοι των νέων είναι κάποιοι από τους παράγοντες που λαμβάνουμε υπ'όψιν.



ΠΡΟΣΟΧΗ!!!


Οι υποψήφιοι των συγκεκριμένων σχολών θα πρέπει να λάβουν υπ'όψιν τους πως τα αθλήματα που πρόκειται να δοκιμασθούν έχουν σχετικές απαιτήσεις, περίπου όμοιες με αυτές των μαθημάτων. Σαφώς και ο χρόνος που θα αφιερωθεί θα είναι λιγότερος, όμως αυτό δεν μειώνει την αξία και τη σημαντικότητα των αθλημάτων. Τα αθλήματα έχουν πολύ βατά όρια και αυτό δίνει τη δυνατότητα να σιγουρέψει ο υποψήφιος τα αποτελέσματα του, κάνοντας καλές επιδόσεις. 
Η εμπειρία μας διδάσκει πως για να πετύχει ένας καλά οργανωμένος μαθητής χρειάζεται να αφιερώνει :
30% Φροντιστήριο
20% Προετοιμασία αθλημάτων
50% Συστηματική μελέτη

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ!!!

  • Κάθε λεπτό που αφιερώνεις σε κάτι που σε κουράζει ισοδυναμεί με την ξεκούραση που απολαμβάνεις ως φοιτητής.
  • Κάθε λεπτό που αφιερώνεις σε κάτι που σου δε σου αρέσει ισοδυναμεί με την απόλαυση του επαγγέλματος που διάλεξες και επιθυμείς.
  • Κάθε μικρή θυσία που κάνεις ισοδυναμεί με τα μεγάλα που ανοίγονται μπροστά σου στο μέλλον.
Χάραξε εσύ το μέλλον σου κάνοντας τις σωστές επιλογές για τον εαυτό σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου