Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αθλητική Προετοιμασία Μαθητών Λυκείου. Πότε να ξεκινήσω και γιατί;


Ο καιρός κοντεύει και ήδη οι περισσότεροι μαθητές έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για τον δύσκολο δρόμο προς τις πανελλήνιες. Οι στόχοι έχουν τεθεί ως ένα σημείο και οι μαθητές έχουν καταλήξει σε αυτό για το οποίο πρόκειται να θυσιάσουν πολύ χρόνο και κόπο. Οι γονείς μαζεύουν όσο κουράγιο και υπομονή έχουν για να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Τέλος, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτά τα παιδιά οφείλουμε να τους ενημερώσουμε όσο καλύτερα γίνεται για τις δυσκολίες, αλλά και για το πως θα οργανωθούν σωστά, ώστε να κυλήσει ομαλά η χρονιά. 



Η ELITE Σχολή Ατομικής Βελτίωσης και Προετοιμασίας καλείται να απαντήσει σε πολύ σημαντικά ερωτήματα : 

ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ???

Είναι από τις συχνές ερωτήσεις των υποψηφίων που έχουν ως στόχο σχολές που απαιτούν αθλητική προετοιμασία, όπως τα ΤΕΦΑΑ και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι απαντήσεις που θα δώσουμε σε παρόμοιες ερωτήσεις θα πρέπει να έχουν γνώμονα το καλό του υποψηφίου και μόνο.


1. Πότε να ξεκινήσω;
  • ΛΑΘΟΣ : Θα ξεκινήσω προς το τέλος, αφού θεωρώ πως είναι εύκολα και πρέπει να δώσω περισσότερη προσοχή στη γραπτή δοκιμασία.
  • ΣΩΣΤΟ : Θα ξεκινήσω νωρίς για να προετοιμαστώ σωστά, αφού τα όρια είναι βατά και μπορώ να καθιερώσω καλές επιδόσεις έγκαιρα, γεγονός που θα μου δώσει περισσότερο χρόνο για το διάβασμα στο τέλος.
2. Είναι εύκολα ή δύσκολα τα όρια;
  • ΔΥΣΚΟΛΑ : Δύσκολο είναι οτιδήποτε γίνεται ανοργάνωτα, χωρίς πρόγραμμα και κυρίως ο,τι αφήνουμε για την τελευταία στιγμή.
  • ΕΥΚΟΛΑ : Εύκολο μπορεί να γίνει αυτό που με κόπο θα κατακτήσουμε έγκαιρα.
3. Πρέπει να προπονούμαι μέχρι το τέλος;
  • ΟΧΙ : Ένας μαθητής που θα ξεκινήσει νωρίς δε χρειάζεται να ξοδεύει χρόνο και χρήμα μέχρι τις τελευταίες στιγμές και κυρίως την κρίσιμη περίοδο του Πάσχα. Ο υποψήφιος που θα ξεκινήσει έγκαιρα, θα έχει περισσότερο χρόνο για την γραπτή προετοιμασία προς το τέλος.
  • ΝΑΙ : Ένας μαθητής που θα αφήσει για το τέλος την αθλητική προετοιμασία θα επιβαρυνθεί σωματικά και ψυχολογικά στο πιο κρίσιμο σημείο της γραπτής προετοιμασίας.
4. Τι σημαίνει έγκαιρα και τι τέλος;
  • Τέλος : Για εμάς "τέλος" ορίζεται η περίοδος μετά τον Φεβρουάριο, αφού για εμάς πρωταρχικό στόχο αποτελεί οι μαθητές να είναι έτοιμοι κατά το μήνα Μάρτιο.
  • Έγκαιρα : Ο υποψήφιος που θα ξεκινήσει αθλητική προετοιμασία την ίδια περίοδο με την εκκίνηση των φροντιστηρίων θα μπορεί να νιώθει αυτοπεποίθηση από νωρίς, αφού θα περνάει τα όρια.
  • Σημείωση : Οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ είναι σημαντικό να διεκδικούν καθημερινά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού πρόκειται για πριμοδότηση μορίων και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητο να προετοιμάζονται καθόλη τη χρονιά στα αθλήματα που απαιτούνται.
Θεωρούμε πως μέσα από αυτό το άρθρο ενημερώσαμε αρκετά και για σημαντικά ζητήματα τους ενδιαφερόμενους. Δε μένει παρά μόνο να πάρετε τη σωστή απόφαση.
Μία σωστή απόφαση θα κρίνει πολλά!


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Η ELITE ξεκίνησε τη δική της παράδοση στο χώρο με επιτυχία!
9 στους 10 πέτυχαν το στόχο τους!
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους!


Οι δικοί μας άνθρωποι σε περιμένουν για να κάνουν το δικό σου στόχο, δικό τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου